PROGRAMMA

08.00 UUR KLOKLUIDEN
De dag begint met klokluiden van de kerken en het hijsen van de vlaggen. De straten kleuren oranje en iedereen komt goed in de stemming als u ook de vlag uithangt! En natuurlijke met oranje wimpel, als u er één heeft. Er is een vlagprotocol waarin beschreven staat wanneer de vlak uitgehangen mag worden en wanneer deze een oranje wimpel mag hebben. Hierover leest u alles op bladzijde 37 van deze Willem.

09.00 UUR START INSCHRIJVEN KINDEROPTOCHT
Maak je klaar voor onze kinderoptocht! Pimp je fiets en/of kar weer lekker op en maar vergeet vooral jezelf niet! Omdat we dit jaar ons 85-jarig bestaan hebben gevierd is het leuk om wat met ons thema: “HERINNERT U ZICH DEZE NOG?” te doen. Bouw je fiets om tot Gouden Koets, kleed jezelf “Flower Power, net als in de jaren ’60 of ga verkleed als een bekend persoon van vroeger! Kom naar de inschrijftafel op het Raadhuisplein en schrijf je in!

09.30 UUR KINDEROPTOCHT THEMA: “HERINNERT U ZICH DEZE NOG” MET VOOROP DRUMBAND KLEIN MAAR DAPPER
loopt de optocht door de straten van Maarn-Zuid en eindigt weer op het Raadhuisplein. Wij verheugen ons op een prachtige, zonnige, vrolijke optocht met allemaal lieve, aardige en blije kinderen (en ouders en opa’s en oma’s)! Komt u vooral ook op de route van de optocht kijken en zie hoe iedereen zich heeft uitgedost!

10.00 UUR DE AUBADE BEGELEID DOOR DE HARMONIE MANDEREN
Al vanaf 1933 de traditionele start van deze bijzondere dag! Vanaf het bordes van het Raadhuis zal de voorzitter van de Oranjevereniging en een vertegenwoordiging van het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug een welkomsttoespraak houden. Hierna zullen we met zijn allen het Wilhelmus zingen, begeleid door harmonie Manderen. Om nog even te oefenen hebben we de eerste 2 coupletten op de achterzijde van deze Willem gezet. Daarnaast zal Manderen nog een paar nummers spelen, waaronder het koningslied van dit jaar. Dit nummer kennen de kinderen goed, dus dit kunnen ze uit volle borst meezingen! Voor de andere liedjes zullen ter plaatse de teksten worden uitgedeeld.

10.30 UUR PRIJSUITREIKING KINDEROPTOCHT
Een deskundige jury zal de creaties van de kinderoptocht beoordelen. Daarvoor zijn 3 categorieën: 1 groepsprijs, 1 individueel tot 6 jaar en 1 individueel van 6-12 jaar. In elke categorie zijn 3 prijzen

10.40 UUR START KINDERSPELEN RONDOM HET RAADHUISPLEIN
Na de prijsuitreiking van de kinderoptocht starten we met de kinderspelen. Voor de kinderen van 3-12 jaar hebben we een groot aantal spelletjes, waarvan jullie een groot aantal zeker zullen herinneren van een eerdere Koningsdag. Er is veel te doen en het is een hele uitdaging om aan alle spelletjes toe te komen. Laat je schminken als een echte Koning (of Koningin of… ), brandweertje spelen, eet lekker wat poffertjes voor de energie en leef je uit op het springkussen. Kortom: er is weer van alles te doen.

12:00 UUR AFSLUITING KINDERSPELEN
Na afloop van de kinderspelen zijn de Koningsdag festiviteiten zeker nog niet afgelopen. Als de kinderen nog wat energie over hebben na de kinderspelen, kunnen ze zich uitleven op de springkussens op en rond het Raadhuisplein. Anders zijn er genoeg mogelijkheden om lekker van de dag
te genieten met wat te drinken of te eten. We hebben voor deze dag speciaal tafels en banken geregeld!

13.00 – 17.00 UUR ORANJE VRIJMARKT BRADERIE EN KINDERVRIJMARKT, ALLERLEI ATTRACTIES EN TERRASJES
Als vanouds is er op Koningsdag rondom het Raadhuisplein een Vrijmarkt ingericht met overdekte kraampjes, waar van alles te ontdekken
is. U kunt als bezoeker komen, maar het is ook een mooie gelegenheid om uw zolder leeg te ruimen en uw prachtige items voor een vriendenprijs aan te bieden. Als u graag een kraam wilt hebben, schrijf u snel in, want op=op. De voorwaarden en regels kunt u uitgebreid lezen op onze vernieuwde website: www.ovmaarn.nl. Voor de kinderen hebben we een speciale plek ingericht op het grasveld voor het Raadhuis waar de kinderen hun eigen oude spullen kunnen verkopen. Maar het is natuurlijk ook heel leuk om de bezoekers van onze Oranje Vrijmarkt te laten horen hoe goed je je muziekinstrument al kunt bespelen of hoe gaaf je al kunt tekenen.

15.00 – 17.00 UUR MAARNSE OUWE ROCKERS / MOR OP VELER VERZOEK
Maarnse Ouwe Rockers, kortweg MOR! De inmiddels misschien wel legendarisch te noemen rockcoverband uit Maarn. Zanger Henk Snellen en gitarist Tino Boersen wonen al zolang in Maarn dat ze niet beter meer weten. Drummer Eric “Loeistrak” van Tellingen en bassist Rolf “Vingervlug” Koning hebben hun roots in Zeist, dus in de buurt. Ze zijn niet oud (ook niet jong), maar rocken kunnen ze als de beste. Rockcovers van Pearl Jam, Rolling Stones, U2 en Herman Brood. En meer. Bekende nummers uit de jaren ‘70 en ‘80, maar ook hits uit een minder ver verleden. Dat wordt gegarandeerd voetjes van de vloer en lekker meezingen. De mannen hebben een missie: heel Maarn swingt.