KONINGSDAG IN MAARN

Al meer dan 90 jaar traditie

Op vrijdag 16 juni 1933 wordt in de serre van café Plattenberg in Maarn, op initiatief van toenmalig burgemeester Everwijn Lange, door 25- inwoners de Oranjevereniging Maarn-Maarsbergen opgericht. Zo begint de traditie van het vieren van Koninginnedag en later Koningsdag in Maarn. Meer dan 90 jaar later is die traditie nog steeds springlevend en organiseert Oranjevereniging Maarn met veel plezier elk jaar de Koningsdagviering op en rond het Raadhuisplein.

Kinderoptocht Koningsdag Maarn 1978 Oranjevereniging Maarn
Kinderoptocht Koninginnedag 1978

Nieuwe traditie: Koningsavond Pubquiz

Koningsdag in Maarn heeft een aantal jaarlijks terugkerende elementen die al vele jaren hetzelfde zijn, en een aantal nieuwere tradities die erin de loop der jaren zijn bijgekomen. Een nieuwe traditie is dat Koningsdag sinds enkele jaren wordt afgetrapt met een pubquiz op Koningsavond in de Twee Marken.

Pubquiz Koningsdag Maarn

Kinderoptocht en Kinderspelen

Al veel langer bestaande tradities zijn de kinderoptocht waarmee Koningsdag al jaren wordt afgetrapt. Een bont stoet verklede kinderen trekt op hun versierde fietsen door de straten van Maarn, elk jaar in een ander thema. Vervolgens is er de toespraak op het bordes van het Raadhuis en een aubade van ons eigen harmonieorkest Manderen. Daarna is het tijd voor de kinderen om eendjes te vissen, branden te blussen, los te gaan op het springkussen en vele andere leuke kinderspelen op het Raadhuisplein.

Kinderspelen Koningsdag Maarn

Vrijmarkt en optredens

Koningsdag is niet compleet zonder vrijmarkt en ook Maarn heeft zijn eigen Oranje- en kindervrijmarkt met kleedjes, kraampjes, terrassjes en attracties. Leuk voor jong en oud. In de loop van de middag start de DJ met spelen, afgewisseld door leuke lokale bandjes en komt heel Maarn samen om gezellig te borrelen en te proosten op de verjaardag van de Koning.

Koningsdag in Maarn is elk jaar weer een feest, dankzij de hulp van onze leden, vrijwilligers en sponsoren. Zonder hen zouden wij het niet kunnen doen. Ook fan van Koningsdag in Maarn? Steun Oranjevereniging Maarn en word lid!