PROGRAMMA KONINGSDAG 2024

Programma Koningsdag 2024

Onderstaand ons programma voor Koningsavond en -dag 2024. Veel is traditioneel gebleven, zoals de kinderoptocht, aubade, kinderspelen en vrijmarkt. Ook de nieuwe traditie van de Maarnse Pubquiz is er weer. En terug van weggeweest: de Maarnse Ouwe Rockers (MOR). Genoeg reden voor jong én oud om Koningsdag gezellig in Maarn te vieren!  

KONINGSAVOND 26 april

PUBQUIZ IN DE 2 MARKEN (Start exact om 20.30)

Koningsnacht in Maarn wordt weer onvergetelijk met de enige echte Koningsdag Pubquiz! Georganiseerd door de briljante geesten van De Vragenmakers©, staat je een avond te wachten die bruist van enthousiasme en plezier met je dorpsgenoten. Grijp je kans en vorm een droomteam van 4 tot 7 personen – de slimste, grappigste mensen die je kent uit je straat of vereniging! Meld je snel aan, want plaatsen zijn beperkt.

Registratie is een must en kan op www.maarnsepubquiz.nl.

Mis het niet! Schrijf je in en maak deel uit van deze legendarische avond!

Koningsdag PUBQUIZ door De Vragenmakers
Koningsdag PUBQUIZ door De Vragenmakers

KONINGSDAG 27 april 

09:00 UUR START INSCHRIJVEN KINDEROPTOCHT

Dé traditie waarmee Koningsdag in Maarn pas echt kan beginnen: de kinderoptocht. 

Het thema van dit jaar is: Beestenbende! Dus ga lekker gek verkleed als je favoriete dier, tover je stalen ros om in een elegante merrie, of gun je huisdier een extra uitje tijdens deze bonte stoet. De jury zal weer voor de onmogelijke taak komen te staan om winnaars aan te wijzen in de verschillende categorieën.

Leef je uit, kom naar de inschrijftafel op het Raadhuisplein en schrijf je in!

09:30 UUR START KINDEROPTOCHT THEMA BEESTENBENDE

Onder de swingende begeleiding van drumband “KLEIN MAAR DAPPER”, trekt een kleurrijke stoet van vrolijke dieren figuren door de straten van Maarn-Zuid, om uiteindelijk feestelijk te eindigen op het Raadhuisplein.

Kom met je vrienden, broers, zussen, ouders en zelfs opa’s en oma’s. Loop je niet mee? Zorg dan dat je langs de route staat om te genieten van de fantastische outfits en de knappe creaties van de kinderen! In deze editie van ‘Willem’ vind je een handige kaart van de route.

Terug op het Raadhuisplein is het tijd voor de prijsuitreiking! Er zijn prijzen voor groepen, voor kids jonger dan 6 en voor de creatieve helden tussen 6 en 12 jaar. In elke groep zijn er drie coole prijzen te winnen.

Kinderoptocht Koningsdag

10:00 UUR DE AUBADE BEGELEID DOOR DE HARMONIE MANDEREN

Al 90 jaar dé traditionele start van deze bijzondere dag! Vanaf het bordes van ons Raadhuis zal de voorzitster van de Op het bordes van het mooie Raadhuis zullen de voorzitter van de Oranjevereniging samen met een afvaardiging van het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug ons verwelkomen met een toespraak. Traditiegetrouw zingen we daarna het Wilhelmus, onder begeleiding van harmonie Manderen. Om iedereen te helpen meezingen, vind je de teksten van de eerste twee coupletten in deze editie van ‘Willem’. Bovendien zal Manderen nog een aantal extra nummers ten gehore brengen, waarvan de teksten ter plekke beschikbaar zullen zijn.

Aubade Koningsdag Maarn
Foto: (c) Fotografie Arnick

10:30 UUR START KINDERSPELEN ROND HET RAADHUISPLEIN

Direct na de prijsuitreiking van de kinderoptocht starten we met de kinderspelen. Voor de kinderen van 3-12 jaar h

Klaar voor het meest fantastische onderdeel van Koningsdag? Voor iedereen van 3 tot 12 jaar hebben we een berg superleuke spelletjes klaarstaan. Dit wordt misschien wel hét hoogtepunt van je dag!

Laat zien hoe handig je bent, laat je omtoveren met coole schmink, speel de held met een échte brandweerspuit, smul van een heerlijk ijsje en spring je blij op die geweldige springkussens. En er is meer! Onder de creatieve begeleiding van Carmi kun je je eigen aaibare wuppie maken. Kom naar onze kraam op het Raadhuisplein en haal je spelletjeskaart op! Al onze spelletjes worden geleid door onze vrolijke spelleiders. En voor de allerkleinsten: neem een grote broer, zus of ouder mee voor nog meer speelplezier.

Kinderspelen Koningsdag Maarn
Kinderspelen Koningsdag Maarn Foto: (c) Fotografie Arnick

10:00 – 12:00 UUR OP DE KOFFIE MET WILLEM

Dit jaar bundelen we opnieuw onze krachten met Stichting Vrienden Raadhuis Maarn voor het gezellige evenement: “Op de koffie met Willem”, speciaal voor de senioren in ons dorp. Op de zolder van het Raadhuis serveren we een heerlijke kop koffie met wat lekkers erbij. Dit evenement is al jarenlang dé perfecte gelegenheid voor onze ouderen om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd te genieten van de levendige sfeer rond het Raadhuisplein. We nemen een duik in het verleden met nostalgische beelden en geluiden. En natuurlijk mag een oranjebittertje niet ontbreken bij deze gezellige samenkomst!

13:00 – 17:00 UUR ORANJE- EN KINDERVRIJMARKT, ALLERLEI ATTRACTIES EN TERRASJES

De Maarnse Koningsdag vrijmarkt, een begrip op de Utrechtse Heuvelrug! Rond het Raadhuisplein tovert iedereen zijn schatten tevoorschijn van zolder of uit de schuur.

Tijd om die verborgen pareltjes te laten schitteren! Klik hier om je eigen kraam te reserveren. Wees er op tijd bij want vol is vol. Alle regels en voorwaarden staan duidelijk beschreven op onze site. Geen verkoop ambities? Kom dan lekker snuffelen en misschien vind je wel die ene spannende romanreeks, tegen een vriendenprijsje, uiteraard!

En natuurlijk hebben we ook dit jaar weer een speciale plek voor kinderen op het grasveld voor het Raadhuis. Een perfecte kans om oud speelgoed te verkopen en misschien wel iets nieuws te scoren bij het kleedje van je buur! Of laat je talenten zien: speel een deuntje op je gitaar, klarinet of viool, of verbaas iedereen met coole goocheltrucs. Met Koningsdag kan en mag alles! Geen verkoop ambities? Kom dan lekker snuffelen en verlos je buren van de super spannende romanreeks (altijd binnen gestaan) Vriendenprijs gegarandeerd!

Koningsdag in Maarn
Koningsdag in Maarn

14:00 – 17:00 UUR MOR EN DJ GOOF

Het Maarnse rockfenomeen Maarnse Ouwe Rockers (MOR) is terug op Koningsdag! Na enkele jaren van afwezigheid zullen zij, afgewisseld met DJ Goof, zorgen voor een grandioze middag.

MOR staat natuurlijk garant voor een mix van iconische rock covers, variërend van Pearl Jam tot Herman Brood. Ook dit jaar brengen ze een repertoire vol knallende hits, tijdloze klassiekers en het beste uit de rockgeschiedenis. Geschikt voor jong en oud en ideaal voor ons oranjefeest!

DJ Goof brengt zijn legendarische vinylcollectie wederom naar het Raadhuisplein, waar hij een mix van hedendaagse hits en tijdloze dance-classics zal draaien. Ervaar een middag vol energie en nostalgie.

Natuurlijk is er ook wat lekkers te eten te te drinken. Vos Horeca verzorgt een bar met bier, wijn, fris en cocktails en je kunt met pin betalen. Ook is er een frietkraam voor lekkere snacks.

Foto: (c) Fotografie Arnick