Programma

Onderstaand ons programma voor Koningsavond en -dag 2022:

KONINGSAVOND 26 april vanaf 20:00 PUBQUIZ IN DE 2MARKEN (Start exact om 20.30)

In Corona-tijd ontstaan en nu live in de 2Marken: De Koningsdag Pubquiz! Gemaakt en gepresenteerd door De Vragenmakers©. Een gegarandeerde leuke quizavond met dorpsgenoten. Je kunt je inschrijven met een team van 4-7 personen, dus zoek wat slimmeriken bij elkaar en doe mee! Inschrijven van tevoren moet en kan op www.maarnsepubquiz.nl

Doe dit tijdig, aangezien het aantal deelnemende team beperkt is. Er zijn mooie prijzen te winnen!

KONINGSDAG 27 april

08:00 UUR KLOKLUIDEN

Elke Koningsdag begint uiteraard met klok luiden van de kerken en het hijsen van de vlaggen! Ook in ons dorp staat iedereen te trappelen en om in de goede stemming te komen kan de vlag uit, mét met oranje wimpel natuurlijk, als u er één heeft.

09:00 UUR START INSCHRIJVEN KINDEROPTOCHT

Eindelijk mag het weer; onze ouderwetse kinderoptocht! Pimp je fiets, je skelter en/of kar weer lekker op en vergeet hierbij vooral jezelf niet! Het thema dit jaar is Aanstekelijk: We zetten dit jaar onze Brandweermannen en -vrouwen in het middelpunt. Dusss: Bouw je fiets om tot Brandweerwagen, een sirene zal niet misstaan, knutsel met de oude tuinslangen die je nog hebt en verkleed je als stoere Brandweerman/vrouw!! Kom naar de inschrijftafel op het Raadhuisplein en schrijf je in!

09:30 UUR KINDEROPTOCHT THEMA:

“AANSTEKELIJK; ONZE EIGEN BRANDWEER!” Met voorop de drumband “KLEIN MAAR DAPPER” loopt de optocht door de straten van Maarn-Zuid en eindigt weer op ons Raadhuisplein. Wij kijken weer uit naar een prachtige en zonnige, vrolijke optocht met allemaal lieve, aardige, blije en stoere brandweer kinderen (en ouders en opa’s en oma’s natuurlijk)! Komt u vooral ook op de route van optocht kijken en zie hoe iedereen zich heeft uitgedost. In de Willem is een kaartje te vinden van de route van de optocht; Kom vooral langs de route kijken wat de kinderen geknutseld hebben!

10:00 UUR DE AUBADE BEGELEID DOOR DE HARMONIE MANDEREN

Al bijna 90(!) jaar dé traditionele start van deze bijzondere dag! Vanaf het bordes van ons Raadhuis zal de voorzitster van de Oranjevereniging en een vertegenwoordiging van het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug traditiegetrouw de welkomsttoespraak houden. Zoals het hoort zullen we met zijn allen het Wilhelmus zingen, begeleid door harmonie Manderen. En om het meezingen gemakkelijk te maken zijn de eerste 2 coupletten in de Willem terug te vinden. Manderen zal daarnaast nog enkele nummers spelen. Welke nummers dit zijn, is nog een verrassing, maar er zullen ter plaatse teksten worden uitgedeeld zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen..!

10:30 UUR PRIJSUITREIKING KINDEROPTOCHT

De zeer deskundige (brandweer-) jury zal de creaties van de kinderoptocht beoordelen. Daarvoor zijn 3 categorieën: 1 groepsprijs, 1 individueel tot 6 jaar en individueel van 6-12 jaar. In elke categorie zijn 3 prijzen te verdelen. 

10:40 UUR START KINDERSPELEN RONDOM HET RAADHUISPLEIN

Direct na de prijsuitreiking van de kinderoptocht starten we met de kinderspelen. Voor de kinderen van 3-12 jaar hebben we een groot aantal leuke en uitdagende spelletjes. Voor de kleintjes misschien wel het hoogtepunt van de Koningsdag. Laat zien hoe handig je bent, laat je schminken, spuit erop los met een echte brandweerspuit, eet een lekker ijsje om af te koelen en leef je uit op het springkussen. Kortom: er is weer van alles te doen. Dusss: Wil je meedoen met alle spelletjes? En ben je tussen de 3 en 12 jaar? Kom dan bij de Oranjekraam op het Raadhuisplein een spelletjeskaart ophalen! Erg jonge kinderen behoeven begeleiding bij hun deelname aan de spelletjes. De spelletjes zelf worden begeleid door 1 á 2 spelleiders.

10:00 – 12:00 OP DE KOFFIE MET WILLEM

Ook dit jaar is er weer, in samenwerking met Stichting Vrienden Raadhuis Maarn, op de koffie met Willem, met name speciaal voor onze ouderen in het dorp. Op de zolder van het Raadhuis zal een heerlijk kopje koffie geschonken worden met iets lekkers erbij. Sinds jaar en dag is dit de uitgelezen manier om andere ouderen te ontmoeten en mee te kunnen genieten van de uitbundige sfeer rondom het Raadhuisplein. Daarbij zullen we met beeld en geluid oude tijden trachten te herleven. Een oranjebittertje zal niet ontbreken! 

12:00 UUR AFSLUITING KINDERSPELEN & OPTREDEN BLOM DANCE

Na afloop van de kinderspelen zijn de Koningsdag festiviteiten zeker nog niet afgelopen. De dansers van Blom Dance zullen hun geoefende dans-moves laten zien en als de kinderen nog wat energie over na de kinderspelen, kunnen ze zich uitleven op de springkussens op en rond het Raadhuisplein. Anders zijn er genoeg mogelijkheden om lekker van de dag te genieten met wat te drinken of te eten. We hebben voor deze dag speciaal tafels en banken geregeld. 

13:00 – 17:00 UUR ORANJE VRIJMARKT EN KINDERVRIJMARKT, ALLERLEI ATTRACTIES EN TERRASJES

Ook dit jaar is er natuurlijk weer een vrijmarkt op Koningsdag rondom het Raadhuisplein. Gezellig als vanouds met overdekte kraampjes. Dus haal leeg die zolder en huur een kraampje via onze website, of kom gezellig langs om iets leuks te kopen, vriendenprijsjes gegarandeerd. Als u graag een kraam wilt hebben, schrijf u snel in, want op=op. De voorwaarden en regels kunt u uitgebreid lezen op onze website: www.ovmaarn.nl. Ook dit jaar hebben we het grasveld voor het Raadhuis gereserveerd voor de kinderen. De uitgelezen mogelijkheid om het oude speelgoed te verkopen en bij het kleedje naast die van jou weer ander speelgoed terug te kopen! Daarbij kun je ook laten zien en horen hoe goed je bent geworden in Corona-tijd op je blokfluit, klarinet, viool of hoe gaaf je inmiddels al kunt tekenen.

13:00 – 14:30 UUR RIVERSTONE (op veler verzoek!)

RiverStone is een eigenzinnige “rootsy” groep uit de omgeving Utrecht. Zij – zes vrienden – Mattijs, Martijn, Jelle, John, Bart en Martin (lid van onze Oranjevereniging!) – leerden elkaar kennen door de gedeelde passie voor authentieke rootsmuziek en akoestische instrumenten. Sinds 2009 treden ze graag op waar het publiek zich het meest thuis voelt, zoals besloten feesten en gelegenheden, maar ook cafe’s, restaurants en festivals.
Geïnspireerd door artiesten zoals Simon & Garfunkel, Bob Dylan en The Dubliners weten zij een mooie mix in hun repertoire aan te brengen. Sfeer is dan ook een belangrijke factor voor RiverStone. Muziek is er om samen van te genieten en dat doen ze dan ook graag met ons! (Zie ook www.riverstonemusic.nl)

14:30 – 17:00 DJ GOOF

Sinds decennia geldt DJ Goof, groot geworden in de omgeving van Maarn en van huis uit jurist, als een vaste waarde in de Utrechtse horeca. Hij luisterde talloze bruincafé avonden in het Domstedelijke uitgaansleven tot in de kleine uurtjes op met zijn weergaloze repertoire, daarbij oog hebbend voor aanstekelijke hits alsook nostalgische muzikale juwelen uit onze jeugdige jaren. Met inmiddels Abraham in het vizier is hij nog altijd de kapitein achter zijn draaitafel en het heeft hem vanzelfsprekend zonder morren behaagd om met een greep uit zijn vinylcollectie koers te zetten naar het Raadhuisplein voor een overheerlijke Koningsmiddag!(Zie ook www.primedutch.com)